Orvokki blogissaan näperrystä on vastikään kokeillut värjäämistä mm. koolaidilla ja karamelliväreillä. Kauniita värejä onkin saanut aikaiseksi, käykää katsomassa.

Petunialla on myös hyvin kuvannoillinen selvitys värjäämisestä blogissansa, muutenkin kesäkuu oli hänellä värjäyskuu..

Minä olen tänään syventynyt etikan, suolan ja veden maailmaan suhteessa väreihin ja sen semmoisiin. Kokeiluja on tehty, ja  tuloksiin palaan lähemmin kun langat ovat ensin kuivuneet ja saaneet uuden käsinpesukäsittelyn. Olen värjännyt niin karamelliväreillä kuin koolaidilla, ja olen käyttänyt vesi-etikka-suola seosta, vesi-suola seosta ja pelkkää vettä.. joten kohtalaisen kattava kokemus on tulossa. Kokeilin myös värioppia, eli osa langoista oli jo valmiiksi  värjättyjä ja värjäsin osin, tuloksen vuoksi sama väripari on myös luonnonvalkoisessa langassa.

Edelleenkin toistan itseäni ja sanon, värjään mielelläni, mutta kuka neuloisi langat?

Muoriska , Päävärjäri

PS. koska on kokeiltava kerta kiellon päälle ohessa kuva mitä tulikaan tehtyä.. ja sen pitävyydestäkin raportoidaan (-edit-)

131837.jpg pojan body kylvyssä  ( viheltelyä)

Edit 2: body kuivui, ja nakkasin sen pyykinpesukoneeseeen muun pyykin mukaan ja avot illalla isäntä nosti sen puhtaan VALKOISENA pois narulle kuivumaan. Body on Marlonin valmistama ja 100% puuvillaa. Eiköhän tämä osoita sen että puuvillaLANKAAKAAN ei kannata värjätä ainakaan elintarvike tai koolaid väreillä.