Sisäisen villapaidan Vilma on värjännyt Dylonilla Novitan Butterflytä ja ohessa hänen kokemuksensa asiasta

"

lauantai, huhtikuu 07, 2007

Rowita Butterfly Tweed

... eli tee-se-itse-vaikkakin-vahingossa-Rowan-Tweed.

Päätin jättää ruskean CottonViscosen jäähylle parempia ideoita odottelemaan ja aloitin kesä-Cavernia Novitan Butterflystä. Projekti alkoi värjäämisellä, koska vauvanvaaleansininen ei erityisemmin houkuttele mua. Oliivinvihreää Dylonia pesukoneeseen ja 500 grammaa perhoslankaa perään. Langat kieputin vyyhdeiks tasaisen värin toivossa ja vyyhdit survoin sukkahousujen sisään takkuuntumisen estämiseksi.

Väri on kyllä tasainen ja vyyhdit pysyi siististi kasassa nailonien lahkeissa, mutta lanka tais jonkin verran sydämistyä linkouksesta. Sileäpintaisesta ja tasakierteisestä langasta tuli nimittäin bukleelankaa.

Kuvasta voi nähdä vaaleansinisen värjäämättömän langan ja värjätyn vihreän langan erot. Hiukkasen on roheempaa tää pesukonekäsitelty versio. :) Sama homma on käynyt aiemminkin värjätessäni Butterflytä pesukoneessa. Langan viskoosisäikeet ei erityisemmin taida tykätä rankasta käsittelystä, vaikka säädin linkouksen melko alhaisille kierroksille.

Värjäämättömän Butterflyn neulepinta on tasaisesti kiiltelevää ja siistiä. Värjäyksen jälkeen jälki on hieman möykkyisempää, koska säikeet on avautuneet löyhemmiksi. Neulepinta on myös alkuperäistä pehmeämpää samasta syystä.

Väri- ja pesukonekäsittelyn aiheuttamat muutokset langassa ei kuitenkaan haittaa mua lainkaan. Eipähän näy mahdolliset käsialan vaihtelut ja epätasaisuudet yhtä herkästi, kun pinta on valmiiks hieman rypyliäistä. Neuletapaamisessa sanoivat, että neulepinnan perusteella lankaa vois erehtyä luulemaan Rowaniksi, sen verran tweedmäistä neule on. Että ei nähtävästi tarvinnutkaan alkaa tilaileen Rowanin Summer Tweediä netistä, sen kuin heittää vanhaa kunnon Novitaa koneeseen pyörimään ja piraatti-Rowan on valmista! :D